Långsamt och lite krångligt

Att sticka en fiskartröja/gansey på stickor 2 mm går ju inte fort, men det blir fint för att mönstret syns så bra när man stickar tätt. Nu ser det ganska knöligt ut, men det blir nog bättre efter blockning.

Jag stickar i Frangipanigarn som är femtrådigt och hårt tvinnat, gjort för just strukturmönster. Det är kul att prova ett (för mig) ny garnsort.

Eftersom jag aldrig klarar av att följa ett mönster hur mycket jag än försöker så har jag ritat om några diagram och även gjort några extra för att fylla ut partiet som skulle slätstickas.

Det som från början var en enkel sjöstjärna längst ner på tröjan har jag fyllt på med “diamanter” så att det ser mer ut som en bård.

Och i mönstret med Livets träd har jag lagt till ett träd med hålmönster (som kallas openwork på engelska) mitt fram på framstycket. Det fanns på den gamla tröjan från 50-talet som Myag från Eriskay hade med och visade och jag provstickade tills det såg ut som på Myags tröja.

Jag älskar namnet Livets träd och det är ett väldigt vanligt mönster med gamla anor. Det stickas även som flerfärgsmönster.

Jag gjorde också en annan sorts picotuppläggning som heter “uppläggningen från Kanalöarna”. Den ska jag visa hur man gör på Syfestivalen i Stockholm i helgen. Kom gärna till mitt workshopbord (på Workshoptorg 2) och prova!

Ses vi på Syfestivalen?

Jag kommer att finnas vid Workshoptorg 2 (nära monter B12:05) och visa hur man lägger upp två olika sorters söta picotkanter. Det finns garn och ganska många stickor (ska gå leta fram fler alldeles strax). Så här ser den ena stickade picotkanten ut. Superenkel att göra. Jag kommer också att visa uppläggningen från Kanalöarna som…

Klar för start!

Om du vill vara med och sticka den fina strukturmönstrade fiskartröjan som är med i senaste numret av tidningen så tycker jag att vi sätter igång nu. Hoppas att du har garn och stickor redo. Egentligen hade jag tänkt starta i slutet av september, men insåg att det inte var någon bra idé eftersom jag…

Nästa nummer närmar sig

Nu jobbar jag för fullt på nummer två av Svenska Garnbladet. Det har dröjt lite längre än vad jag hade tänkt – men tiden går som bekant fort när man har roligt. Och jag har fått göra så himla många roliga saker att fylla tidningen med! Jag kan lova att det blir ett lika späckat…

Premiär!

Välkommen till första numret av Svenska Garnbladet. Du får 40 sidor reportage och annan läsning, plus massor av olika tips, teststickning av nya garner och tio fina mönster! Många av mönstren är specialgjorda för tidningen, som Carina Olssons fina halskrage i Fair Isle-mönster och Anna Bauers söta topp inspirerad av halländskt broderi. Det är tema…

Lämna ett svar

%d