Klar för start!

Om du vill vara med och sticka den fina strukturmönstrade fiskartröjan som är med i senaste numret av tidningen så tycker jag att vi sätter igång nu. Hoppas att du har garn och stickor redo.

Egentligen hade jag tänkt starta i slutet av september, men insåg att det inte var någon bra idé eftersom jag då var på Shetland med en grupp stickare under Shetland Wool Week.

Då hade jag lite annat att sticka på, i Shetlandsgarn – nämligen en Buggiflooer Beanie som var årets Wool Week-mössa med sött mönster av blommor.

Mössan blev klar på planet tillbaka till Edinburgh…

Men nu är jag redo att sätta igång med min gansey, som jag stickar i ett femtrådigt, rundtvinnat garn som heter Frangipani. Jag valde färgen vitt för att mönstret ska synas ordentligt.

Även på Shetland har de förstås stickat fiskartröjor (eftersom de fiskade) och på museet i Lerwick fanns det en liten mini-utställning med fiskartröjor som återskapats från gamla fotografier.

Den här Shetlandströjan har ett annat mönster än tröjan vi ska sticka, som är inspirerad av Eriskaymönstren från Yttre Hebriderna.

Men alla fiskartröjor är fina på sitt sätt och du har stor frihet att använda ett annat mönster om du hellre vill det. Det kommer nog jag själv att göra eftersom jag är så klåfingrig och har svårt att helt följa en beskrivning till punkt och pricka.

Jag kommer att lägga upp bilder på min stickning både här på bloggen och på mitt instagramkonto (där jag heter borntoknit) om du vill se vad jag hittar på.

Använd gärna hashtaggen #svenskagarnbladet och #svenskagarnbladetkal så ser jag bilderna du lägger upp.

Lämna ett svar

%d